Werkwijze

Nadat u het contactformulier heeft ingevuld en verzonden, neem ik binnen twee werkdagen persoonlijk contact met u op. Tijdens dit eerste contact bekijken we samen of we op dezelfde lijn zitten en of we tot een akkoord komen over inhoud, prijsstelling en tijdpad. Komen we tot overeenstemming, dan maken we op korte termijn een afspraak bij u thuis of op uw bedrijf. De bedoeling van deze afspraak is, dat ik u kom interviewen. Dit eerste interview neemt gemiddeld twee uur in beslag.

Het schrijfproces begint

Vervolgens ga ik met uw informatie aan de slag. Regelmatig neem ik via e-mail/app/telefoon contact met u op over de voortgang. Samen gaan we zo op weg naar de uiteindelijke tekst van uw persoonlijke verhaal in boekvorm.
Uw boek gedrukt

Als we het manuscript klaar hebben, staat u voor de keuze of u het boek daadwerkelijk gedrukt wilt hebben in boekvorm of dat u het boek laat printen en inbinden bij bijvoorbeeld een (online) printshop. Tal van printshops werken met geavanceerde digitale printtechnieken met uitstekende resultaten. Digitaal drukken is zeer geschikt voor kleine oplages tot tweeduizend stuks. Oplages vanaf tweeduizend boeken zijn voordeliger in offsetdruk.  Kiest u voor (offset) drukwerk, dan laat ik het boek in overleg met u opmaken bij een erkende drukkerij inclusief eventuele foto’s en boekomslag. Vervolgens ontvangt u een drukproef. Bent u hier tevreden over dan kunnen we over gaan tot drukken. In elke oplage vanaf tien exemplaren. Waar u ook voor kiest: (digitaal)drukken, printen, omslag opmaken, papiersoort, papiergewicht, harde of zachte kaft… de kwaliteit van uw boek staat voorop.

Uw boek in de boekhandel?

Veel beginnende schrijvers dromen ervan: je eigen boek verkrijgbaar in de boekhandel. En het moet gezegd, dat geeft een goed gevoel. Om je boek te verkopen via de boekhandel of een webwinkel, is een ISBN nummer vereist. Een unieke code waarmee  uitgever, schrijver en boek vindbaar zijn voor alle (online) boekhandels en bibliotheken. Zonder ISBN-nummer wordt je boek niet opgenomen in de collectie van het Centraal Boekhuis of NBD Biblion (bibliotheken) Info: isbn@cb.nl   

Niet alle opdrachtgevers kiezen er voor hun boek via het Centraal Boekhuis aan te bieden aan de boekhandel. Gedenkboeken, jubileumboeken, biografieën, zijn vaak in beperkte oplages bestemd voor specifieke doelgroepen.       

Een bijzonder boek dat gelezen en gezien mag worden? Ik schrijf het graag voor u!

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar info@penproducties.nl . Of neem contact op via het contactformulier

E-mailen
LinkedIn