Boeken

In de loop der jaren heb ik stapels boeken -al dan niet in co-auteurschap- het licht laten zien.  Geschreven in opdracht. Of in eigen beheer geschreven/uitgegeven. Een kleine greep uit het assortiment. 
Hijman waar ben je!

Samen met de hoofdpersoon Hijman Gans (90) schreef ik het boek Hijman waar ben je! Het waargebeurde verhaal van een Joodse jongen die tijdens de oorlog keer op keer door durf, toeval en de inzet van de NV Verzetsgroep aan zijn noodlot weet te ontsnappen en uit de handen van de Duitse bezetter weet te blijven.    

Hijman waar ben je! bestellen? Klik hier!

In de pers:  

‘Intens aangrijpend en tegelijk onvoorstelbaar wonderlijk’, Dagblad De Limburger

‘Een hartverscheurend oorlogsboek’, Weekblad De Echo, Amsterdam

‘Het boek leest qua taalgebruik zo makkelijk weg. Indrukwekkend.’ Dagblad De Stentor

‘Ontroerend’, Dalfser Courant

‘Het verhaal wordt zonder al te veel drama en poespas verteld, maar daardoor komt het des te harder binnen. Een absolute aanrader voor volwassenen, maar ook voor jongeren vanaf circa 13 jaar’, Babette Hagedoren, recensent NBD Biblion

Échte reviews

Leerzaam indrukwekkend boek, in een keer uitgelezen

Geeft inzicht van een persoon -Hijman- wat er in oorlogsjaren kan gebeuren en dat je toch geluk kunt hebben. Sfeervol document voor zijn kleinkinderen en eventueel te gebruiken als lesmateriaal makkelijk leesbaar voor jong en oud.

Geplaatst door Els

Waardeert het boek met een 8 uit 10

***

Aanrader

Pakkend verhaal dat zo wordt verteld dat het je meeneemt en niet meer neer wil leggen maar in één ruk wil uitlezen. Aanrader, Waargebeurd, Meeslepend.

Geplaatst door Anthony 

 Waardeert het boek met een 10 uit 10

***

Realistisch en eerlijk

Realistisch geschreven verhaal hoe een jongen de oorlogstijd heeft beleefd en overleefd. Doordat het vanuit zijn ogen wordt beschreven zal het de jeugd zeker aanspreken. Het is ook een mooi en spannend verhaal om te lezen en voor zover mogelijk luchtig verteld door de schrijver. Realistisch en eerlijk. Goed te begrijpen voor de jeugd.

Geplaatst door Fabienne

Waardeert het boek met een 9 uit 10

***

Aangrijpend onderduikverhaal van een jongen van 12/13 jaar

Hele realistische beschrijving van de onderduiktijd van een zeer jonge jongen. Heel positief wordt voor- en tegenslag beschreven. Het heeft me erg aangegrepen, omdat het het verhaal is, dat mijn eigen vader aan mijn broer en mij niet heeft kunnen vertellen. Een aantal puzzelstukjes naar de eeuwige zoektocht zijn door dit boek verhelderd en het geeft tevens vele herinneringen uit mijn eigen jeugd. Met dank aan Hijman/Harry Gans, dat hij dit allemaal heeft mogen doorgeven. Met tevens dank aan de schrijver Frans Hermans, die dit verhaal zo mooi heeft opgeschreven, zodat het luchtig en niet te emotioneel is geworden. Het zal de jeugd zeker aanspreken. Meeste plekken zijn heel herkenbaar. Leerzaam en tevens opvoedkundig.

Geplaatst door Hellen

Waardeert het boek met een 9 uit 10.

***

Uniek inkijkje in een roerige tijd. Ik heb het boek op één avond uitgelezen, want het leest als een spannend jongensboek. Tegelijkertijd geeft het een onroerend maar ook schokkend beeld van wat oorlog met mensen doet en dan met name kinderen. Het is een uniek tijdsbeeld van een vreselijke tijd, gezien door de ogen van een kind, maar niet kinderlijk geschreven. Door de feitelijke, journalistieke manier van schrijven wanneer de hoofdpersoon niet zelf aan het woord is, is het ook voor volwassenen een uitstekend leesbaar boek.

Geplaatst door Yvonne

***

Erg ontroerend boek over het leven van een kind in de oorlog.

Geplaatst door Marl

***

Documentaire

Van het boek Hijman waar ben je! is door cineast Siert van den Berg een documentaire gemaakt van veertig minuten, naar het gelijknamige boek van Frans Hermans. In opdracht van Stichting Openbare Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen in samenwerking met Kulturhus De Spil en Agnietencollege Nieuwleusen. Hijman Gans zat in Dalfsen tijdens de oorlog onder meer  twee jaar ondergedoken op een boerderij in Dalfsen bij de familie Laarman. 

E-mailen
LinkedIn